martes, 24 de diciembre de 2013

Amic invisible, Nadal 2013!!!

Estimada família, estimat amic o amiga invisible. Em demanes que motivi a un equip que arriba a la mitja part en una situació desastrosa. Ara per ara no sóc capaç de solucionar-ho, per això, aquest 18 de gener em continuaré formant per cada dia ser millor entrenador.
El que sí faré, és aprofitar la demanda per motivar i orientar emocionalment al nostre clan. I per fer-ho, m’aprofitaré de les paraules del cardiòleg Valentí Fuster.
Aquest ens aconsella que per estar motivats hem de fer 4 tasques bàsiques.
La primera buscar temps per a la reflexió. Encara que no ho sembli, aquest temps és extremadament productiu, ja que ens servirà per definir clarament el camí que hem de seguir. Sense reflexió, un perd molt temps deambulant. La reflexió també ens ajuda a reunir forces i ser més valents. Leonardo Da Vinci deia, “Quiero a los que son capaces de sonreír ante un problema, pueden reunir fuerza cuando están afligidos y se convierten en personas más valientes a través de la reflexión”.
La segona tasca és buscar alguna activitat que ens apassioni. Confucio deia, “Elige un trabajo que te apasione y no tendrás que trabajar un solo día de tu vida”.
La tercera tasca és transmetre optimisme. La negativitat és molt perillosa. Si saps mirar el costat positiu de la vida, estaràs més sa, viuràs més experiències positives i estarà menys estressat. A més, aconseguiràs metes més difícils, ja que els optimistes són més persistents, tenen una millor salut emocional, viuen més temps i les seves malalties tenen millor pronòstic.
I la quarta, i pot ser la més estranya, és la tutoria. En qualsevol moment de la vida ens podem deixar orientar per algú amb més experiència i que conegui bé les nostres capacitats. Un bon tutor pot canviar positivament el rumb de la nostra vida. Per un altre costat, nosaltres també hem d’esforçar-nos per ser capaços d’orientar.
A més, per fer aquestes 4 tasques, el doctor Fuster ens aconsella 4 actituds enfront la vida.  
La primera, actitud positiva enfront la vida. Acceptar que estem passant per un mal moment, és el primer pas per trobar una solució.
La segona, acceptació. Hem d’acceptar-nos a nosaltres mateixos i als altres per poder progressar.
La tercera, ser autèntics. Fingir que som el que no som, és un greu error. Gastarem inútilment molta energia.
I finalment, i des del meu punt de vista, la més important, hem de ser altruistes. Ja que el benestar emocional que s’obté a l’ajudar a altres que ho necessiten, no és comparable a cap recompensa econòmica, emocionalment parlant.
Així que EQUIPO, reflexioneu; cerqueu experiències que us facin gaudir; sigueu optimistes; escolteu a gent amb més experiència i orienteu a aquells que us vulguin escoltar i necessiten ajuda; sigueu positius i accepteu als altres i a vosaltres mateixos; sigueu autèntics i ajudeu a aquells que ho necessiten perquè, entre altres moltes coses, us esteu fent un gran favor a vosaltres mateixos.

Famíla, és un plaer compartir emicions amb vosaltres,

BONES FESTES FAMÍLIA!!!

No hay comentarios: